U organizaciji Društva radiloških tehničara i tehničara nukleare medicine RS , u periodu od 22. do24.aprila 2016.godine u Bijeljini u Etno selu Stanišići, organizovan je  Godišnji susret Udruženja radiologa RS,Društva radioloških tehničara i tehničara nuklearne medi cine RS i Udruženja strukovnih medicinskih radiologa i inžinjera medicinske radiologije RS.

Skupu je prisustvovalo 110 učesnika iz Republike Srpske, Srbije i Federacije Bosne i Hercegovine.Uvodni govor i riječi dobrodošlice uputio je Mile Šarić, predsjednik Društva radioloških tehničara i tehničara nuklearne medicine RS.

Riječima dobrodošlice prisutnima su se obratili :

-doc. dr Saša Vujnović,predjednik Udruženja radiologa Republike Srpske

-dr Slobodan Hajder,pomoćnik Generalnog direktora za medicinske poslove UKC RS Banja Luka

-prof. dr Ružica Maksimović,predsjednik Udruženja radiologa Srbije

-Đorđe Ružičić,predsjednik Udruženja radioloških tehničara i tehničara nuklearne medicine Srbije

-Jasmina Tomić, predsjednik Udruženja strukovnih medicinskih radiologa Vojvodine

-Mirko Perić,zamjenik predsjednika Udruženja strukovnih medicinskih radiologa i inžinjera medicinske radiologije RS.

Ovo je prva godina učešća Udruženja radiologa RS na ovakvom događaju.Programom su predviđena stručna predavanja  na kojima su eminentni stručnjaci prezentovali  vrlo zanimljive teme iz oblasti dijagnostičke i interventne radiologije.Takođe su na  Godišnjem susretu aktivno učestvovali mladi radiolozi sa magistarskim radovima,te specijalizanti radiologije sa zanimljivim prikazima pacijenata iz svakodnevne prakse.Paralelno, u drugoj sali su održana stručna predavnja strukovnih medicinskih radiologa,inžinjera i radioloških tehničara.

Prezentovano je 18 radova vrlo zanimljivih i stručno obrađenih.

U prijatnom ambijentu i ugodnom društvu domaćina,organizatora i cijenjenih gostiju, Godišnji susret je ispunio očekivanja i objedinio želje svih prisutnih da ovakvo druženje postane tradicionalno.

Kako je 2016.godina izborna godina po statutu,organizovana je Skupština Društva na kojoj je bilo prisutno 35 članova našeg Društva.

Na Skupštini  je birano novo rukovodstvo Društva.

Jednoglasnom odlukom za Predsjednika Društva izabran je Mile Šarić iz UKC RS Banja Luka, za podpredsjednika je izabrana Zora Savić iz KC Foča.

 

 

Izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora:

-Dragan Plavšić,Bolnica Prijedor

-Aleksandar Vučić, Bolnica Gradiška

– Jovana Vasiljević, Bolnica Doboj

-Svetislav Blagojević,Bolnica Trebinje

– Gordana Vujadinović,Bolnica Istočno Sarajevo

 

 

Banja Luka, 03.05.2016.

PREDSJEDNIK DRUŠTVA

Mile Šarić